Industriële automatisering bedrijven

Op zoek naar een extra werknemer? Door aan de slag te gaan met industriële automatisering haal je er weliswaar geen menselijke collega bij, maar verhoog je wel je efficiëntie en schaalbaarheid. En weet je wat het mooie is? Deze extra werknemer blijft 24/7 doorgaan, waardoor je je bedrijf altijd kan blijven runnen. Op deze pagina ontdek je alles wat belangrijk is over industriële automatisering voor bedrijven.

 

Wat is industriële automatisering?

Industriële automatisering is het automatiseren en optimaliseren van productieprocessen binnen de industrie. Hierbij worden doorgaans machines, computers en robots gebruikt. Om machines, computers en robots aan te kunnen sturen zijn algoritmes en software oplossingen nodig. 

 

Machines; systeem binnen industriële automatisering

Binnen industriële automatisering spelen machines, computers en robots een belangrijke rol. Machines zijn geschikt voor het uitvoeren van verschillende industriële taken, zoals productie en transport. Het grootste voordeel van een machine tegenover een menselijke bediener is dat een machine 24/7 door kan blijven gaan. Het is duidelijk dat de opkomst van machines een enorme impact op onze samenleving heeft gehad en zal blijven hebben.

 

Software en algoritmes; het brein van de machines

Een machine zonder software en algoritmes is als een mens zonder een een centraal zenuwstelsel. Algoritmes worden over het algemeen geprogrammeerd als onderdeel binnen een software oplossing. De software is hetgene dat sensoren uitleest en op basis van algoritmes of voorgeprogrammeerde regels actuatoren aanstuurt. Bijvoorbeeld een sensor ziet een 3D Petri Dish arriveren op een bepaalde positie en de software stuurt vervolgens een armpje met een vacuum pompje aan om het dekseltje te openen.

 

Processen om te automatiseren

Bij industriële automatisering worden machines, computers en robots, gebruikt om processen te automatiseren. We zetten twee van die processen graag voor je uiteen.


Analyses

Een van de processen die tegenwoordig vaak wordt geautomatiseerd, is analyse. Denk bijvoorbeeld aan de analyse van voedingsmonsters in de microbiologie of van geneesmiddelen in de farmacie. Hierbij worden herhaaldelijke taken zoals pipetteren, verdunnen, vullen of opstapelen door een machine uitgevoerd.

 

Het automatisch detecteren van onderdelen en kenmerken in een 3D-beeld

Ook het automatisch bepalen van onderdelen in een 3D-beeld is mogelijk. Dit proces wordt vaak toegepast binnen de metaalindustrie, waar het een cruciale rol kan spelen bij het detecteren van benodigde bewerkingen, maar ook scheuren, deuken en andere onregelmatigheden. Ook het sorteren van onderdelen op basis van bepaalde kenmerken is een veel voorkomende wens waar automatisering een oplossing in kan bieden.


Wat is het doel van industriële automatisering?

Het doel van industriële automatisering is om de voordelen te benutten van het vervangen van menselijke werkzaamheden door die van een machine. Een voorbeeld van een industrie waarbij dit al goed is gelukt, is de voedselindustrie. Hier werden werkzaamheden als schillen, roeren, snijden en verpakken vroeger nog volledig handmatig gedaan, maar dat is tegenwoordig wel anders. Zo zijn er inmiddels zelfs fabrieken die volledig automatisch werken. Je kunt je wel voorstellen dat dit veel voordelen met zich meebrengt.


Wat zijn de voordelen van industriële automatisering?

Industriële automatisering wordt de laatste decennia steeds vaker toegepast en dat is niet zonder reden. We zetten drie belangrijke voordelen van industriële automatisering voor je op een rij.


Efficiëntie

Industriële automatisering gaat, wanneer op de juiste manier toegepast, hand in hand met een verbetering van de efficiëntie van je bedrijfsprocessen. Automatische systemen zijn namelijk niet alleen in staat om bepaalde processen sneller en beter te doen, maar ook om ze 24/7 vol te houden. Je kunt je wel voorstellen dat dit de efficiëntie een flinke boost geeft.


Schaalbaarheid

Ook op het gebied van schaalbaarheid is industriële automatisering voordelig. Vaak zijn de systemen te dupliceren en paralleliseren, waardoor je direct kunt inspelen op veranderingen in de markt. Is er onverwachts een explosieve toename in de vraag? Een machine dupliceren kan in de huidige markt aantrekkelijker zijn dan je arbeidscapaciteit verdubbelen.


Kostenbesparing


Hoewel machines in eerste instantie een behoorlijke investering kunnen zijn, verdienen ze zichzelf over het algemeen binnen een aantal jaar terug. Zo verlaagt het in ieder geval de personeelskosten en maken machines doorgaans minder fouten dan mensen.


Hulp nodig? Dit zijn onze diensten


Werk je met machines of ben je een machinebouwer? Bij Digitalization zijn we erin gespecialiseerd om bouwers van machines te voorzien van software, algoritmes en machine learning. Danzkij onze meer dan 10 jaar ervaring met onze diensten binnen meerdere industrieen heb je aan ons een partner die niet alleen vakkennis heeft, maar vaak ook goed kan meedenken en bepaalde risicos van tevoren kan onderscheiden. Tevens kunnen wij meedenken bij het verbeteren van het algehele proces. Zo hebben wij bij meerdere klanten componenten uit het ontwerp kunnen besparen dankzij het slim toepassen van algoritmes binnen het software proces.

 

3D-algoritmes

3D-algoritmes zijn type algoritmes waarin we veel expertise hebben. Deze algoritmes worden veel gebruikt in de wereld van games, computers en beeld, maar tegenwoordig ook steeds vaker in de microbiologie, airport automation en de metaalindustrie.

 

3D-algoritmes: Wiskundige modellering

Bij Digitalization kunnen we je goed helpen met 3D-algoritmes en wiskundige modellen. Zo kunnen we een wiskundig model van een 3D-beeld voor je maken, om hier vervolgens algoritmes voor te schrijven.

 

3D-algoritmes: Simulaties

Ook voor het maken van digitale simulaties heb je veel aan onze kennis over 3D-algoritmes. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde medische handelingen simuleren om artsen te trainen. Tevens zijn simulaties geschikt om een goed beeld te krijgen van de mogelijke uitkomsten van een bepaald systeem. 


Neem contact op

Het automatiseren van industriele processen komt tegenwoordig in vrijwel iedere sector voor. Ben jij klaar voor meer efficiëntie, schaalbaarheid en kostenbesparing? Zet vandaag nog de eerste stap door vrijblijvend contact met ons op te nemen. De kans is groot dat we je met onze skills op het gebied van software, besturing en algoritmes schrijven verder kunnen helpen. Sterker nog, het is tot nu toe altijd gelukt om een oplossing voor projecten te vinden.

Mijn digitaal profiel

Download mijn CV, whitepaper en voorbeeldprojecten in een makkelijk printbare PDF


Download